Smelt smørret, og tilsæt mælk og safran, blandingen skal være fingervarm.
Smuldr gæren i en skål og hæld den lune væske over. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, sukker, kardemomme, salt og mel, hold lidt af melet tilbage og tilsæt det kun hvis dejen er meget klistret. Ælt dejen godt igennem indtil den er glat og smidig. Kom et fugtigt viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 minutter.
Læg rosiner eller korender i blød i lidt vand, så lussekattene bliver saftigere.
Ælt dejen kort igennem. Del dejen i to, som derefter deles op i 15-20 lige store stykker. Tril hvert stykke til en tynd pølse form dem som et "S". Læg luciabollerne på en bageplade med bagepapir og tryk rosiner eller korender dybt ned i dejen.
Lad luciabollerne hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 °C traditionel varme.
Pensl luciabollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i ovnen i 7-10 minutter, til de er gyldenbrune og gennembagte. Lad luciabollerne køle af under et viskestykke.
Bagetid: 7 - 10 Minutes
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller