Tænd ovnen på 100 °C traditionel varme.
Pisk kikærtevand, hvidvinseddike og salt sammen med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter til skummet er fast og hvid. Skummet er klar, når man kan vende bunden i vejret på skålen, uden at skummet falder ud.
Pisk videre og drys flormelis i én spiseske ad gangen. Skummet bliver stille og roligt mere fast. Vend til sidst Naturlig Pebermynteekstrakt i skummet.
Hæld en lille portion Concentrated Red Colour i en skål. Dyp en dekorationspensel i den røde farve og tegn tynde streger på indersiden af en sprøjtepose med en rund tyl. Der skal være ca. 3 cm mellem hver streg. Begynd i bunden af posen (ved tyllen) og slut stregerne ca. 5 cm før posens kant.
Kom marengsmassen i prøjteposen og sprøjt massen ud i toppe af ca. ø 3 cm på en bageplade med bagepapir. Der skal være ca. 30 marengstoppe på hver bageplade.
Bagetid: about 120 Minutes
Sæt alle tre bageplader med marengs i ovnen.
Når de er færdige, skal hver marengs skal føles hård på ydersiden. Sluk derefter ovnen og lad marengsene stå på eftervarme til ovnen er kold.
Afkøl marengsene på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder i op til én uge.
Det er meget vigtigt, at både piskeris og skål er rene og tørre inden du pisker din marengs. Du kan evt. tørre redskaberne af med eddike og køkkenrulle før brug.
Det er muligt at lave en vegansk marengs med denne opskrift, hvis man bruger en af følgende Dr. Oetker konditorfarver og Concentrated Colours: gul, blå, grøn eller gul.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours