Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Hvis dejen skiller tilsættes 2 spsk. af hvedemelet. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt den fingervarme mælk og pisk dejen sammen.
Del dejen op i to lige store portioner. Rør vaniljepasta i den ene portion. Rør sigtet kakao, appelsinjuice og appelsinskal i den anden portion.
Smør en randform eller sandkageform og drys den med mel. Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden af formen, kom dernæst al kakaodejen i formen. Kom til slut resten af den lyse dej i. Træk en lille kniv, et træspyd eller en strikkepind rundt i dejen for at lave det marmorerede mønster. Pas på ikke at blande alt for meget rundt i dejene.
Bag marmorkagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl marmorkagen i formen på en bagerist.
Vend forsigtigt den kolde kage ud af formen.
Bagetid: 50 - 60 Minutes
Hvis du ikke har en randform kan du også bage kagen i en sandkageform på 1,5 l.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager