Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn og sæt det til side.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i æggemassen og vend dejen sammen. Tilsæt mandelmel og rør det i dejen sammen med det smeltede og letafkølede smør. Tilsæt revet appelsinskal og 1/4 dl appelsinsaft og rør sammen til dejen er jævn. Fordel dejen i en smurt, meldrysset bradepande 20x30 cm.
Bagetid: 40 - 45 Minutes
Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.
Overhæld den afkølede appelsinkage med resten af appelsinsaften. Drys et fint lag kanel henover kagen og drys med mandelflager.
Prøv at riste mandelflagerne på en tør pande eller i ovnen inden de drysses over kagen, dette gør smagen mere intens og nøddeagtig.
Kagen er fryseegnet.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager