Kom hvedemel, indholdet fra en pose Surdej og vand i en standmixer med dejkrog og ælt først ved lav hastighed og derefter ved høj hastighed i 4-5 minutter, alternativt kan dejen æltes med en håndmixer med dejkroge.
Tilsæt flagesalt og ælt i yderligere 2-4 minutter indtil dejen klasker ind mod skålens sider – hvis der æltes i standmixer. Dejen skal være meget våd. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker brødets struktur.
Smør en skål med olie, kom dejen i, dæk den med plastfilm og lad hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
Tænd ovnen på 220 °C varmluft.
Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Spænd dejen let op ved folde siderne ind over dejen. Skær dejen i 12 stykker.
Tag et dejstykke ad gangen, løft det og stræk dejklumpen ud med fingrene. Hold alle 4 fingre (undtagen tommelfinger) på hver hånd under dejen og trække forsigtigt ud af, imens dejen langsomt drejes rundt med urets retning. På den måde bibeholdes luften i kanten, imens midten bliver fladere. Hver foccacia skal være ca. 12 cm i diameter.
Læg bunden på en bageplade med bagepapir. Gentag for de resterende dejstykker og fordel dem mellem to bageplader.
Top med tomatsovs, revet ost og ønsket fyld.
Bag i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Bagetid: about 12 Minutes
Mini foccacia pizzaerne kan fryses, så du kan tage en nem og hurtig frokost op fra fryseren.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller