Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter.
Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm) med bagepapir i bunden
Bag lagkagebunden i 20-22 minutter, nederst i ovnen. Mærk efter med et træspyd om bunden er færdig. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan der kommes et stykke stanniol over mens den bager færdig.
Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i 2 bunde.
Tænd oven på 90 ºC varmluft.
Pisk æggehvide til en luftig masse. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til marengsen er let og luftig. Tilsæt mandelaroma og mandler, vend det forsigtigt i marengsen. Fordel massen på en bageplade med bagepapir, sørg for at diameteren på bunden er et par cm mindre end den form brugt til lagkagebundene, da marengsen udvider sig under bagningen.
Bag bunden i 1 time. Sluk efterfølgende ovnen og lad marengsbunden tørre inde i ovnen i yderligere 90 minutter.
Kom instant kaffe og kogende vand i en stor skål, rør indtil kaffen er opløst. Kom sødmælk og indholdet fra et brev Kagecreme i. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter.
Pisk fløden til flødeskum. Pisk kagecreme kort igennem med en håndmixer, så alle klumper forsvinder. Vend flødeskummet i kagecremen.
Kagen kan med fordel samles i en springform eller kagering beklædt med kageplast.
Læg den øverste lagkagebund som bund med skærefladen opad, stænk med 1 spsk. whisky. Kom halvdelen af mokkacremen på og top med makronbunden. Fordel den resterende creme over.
Stænk skærfladen af den sidste lagkagebund med 1 spsk. whisky, læg siden med whisky nedad mod cremen. Lad kagen sætte sig i køleskabet et par timer eller natten over.
Varm en pande op på middel varme. Kom mandler, sukker og vand på. Rør hele tiden i massen, så den ikke brænder på. Når sukkeret er opløst, vil massen først krystalliserer og derefter smelte igen og danne overflade på mandlerne.
Hæld de brændte mandler over på en bageplade med bagepapir på. Adskil mandlerne lidt med to gafler så de ikke klumper for meget sammen. Lad dem køle af.
Rør en glasur af flormelis, instant kaffe opløst i kogende vand, kakao og koldt vand. Fordel det jævnt på toppen af kagen.
Pisk fløden til skum og kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt det på siden af kagen, i facon som omvendte "s'er".
Pynt kanten af kagen med karameliserede mandelsplitter og Black & Gold krymmel.
Hvis der er karameliseret mandelsplitter tilovers, kan de med fordel serveres til kagen for lidt ekstra knas, eller de kan spises som brændte mandler.
Find mere inspiration til og flere opskrifter på lagkager på vores temaside.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader