Rist mandelsplitterne på en tør pande til de dufter og er lysebrune. Lad dem køle af.
Bland indholdet af et brev Citronfromage med vand. Pisk først kort med en håndmixer ved laveste hastighed, derefter 3 minutter ved højeste hastighed.
Fordel de afkølede mandelsplitter i fire portionsglas, top med citronfromagen. Sæt citronfromagen på køl i mindst 1 time.
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en lukket stjernetyl (ø 8 mm), sprøjt en top på hver portion. Flamber marengsen let med en gasbrænder.
Hvis du ikke har en gasbrænder kan du undlade at flambere marengsen.
Der vil være flødebolleskum tilovers, så hvis du får flere gæster og derfor laver dobbelt portion af citronfromagen behøver du ikke at lave ekstra marengs, der vil være nok i en pose.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter