Bland den kolde kaffe med cognac (kan undlades).
Brug en tallerken eller en kagering som skabelon, og udstik eller skær lagkagebundene i en diameter på ca. 20 cm. Stil bundene til side imens cremen laves.
Pisk fløde stift sammen med 1 spsk. sukker i en skål. Tilsæt æggeblommer i en ny skål. Pisk æggeblommerne med håndmixeren ved højeste hastighed, sammen med resten af sukkeret og Vanilla Paste. Rør mascarponen blød og tilsæt i æggesnapsen lidt ad gangen. Tilsæt derefter flødeskummet ved nedsat hastighed. Stil cremen på køl i ca. 1 time.
Lagkagen kan med fordel samles i en kagering eller i ringen fra en ø20 cm springform. Kom den ene bund på et fad og kom en kagering omkring, brug en ske til at fordele 1/3 af kaffeblandingen over bunden. Sprøjt derefter lidt Choco Dessertsauce over bunden og kom 1/3 af cremen over, smør den i et jævnt lag. Top med næste bund og gentag processen indtil alle bunde, kaffe og creme er brugt. Det sidste lag på kagen skal være cremen. Kom kagen på køl i mindst 1 time, men gerne længere.
Befri forsigtigt kagen fra kageringen og sigt kakaopulver over toppen kort inden servering.
Du kan helt undlade cognac eller erstatte den med fx marsala, rom eller amaretto, alternativt kan du også bruge ½ tsk. Romaroma.
Vi har taget den nemme udvej og lavet kagen med købte lagkagebunde, men hvis du vil lave bundene selv kan du finde vores opskrift på lagkagebunde her, tilsæt blot lidt kakaopulver.
Hvis du er mere til den helt klassiske tiramisu, kan du finde vores opskrift her.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader