Tag æggene ud fra køleskabet ca. 1 time før du går i gang så de er tempererede. Find portionsglas eller serveringsskål frem så det er klart.
Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 minutter. Læg bladene i vandet et af gangen så hvert blad omsluttes af vand.
Riv skallen af en halv økologisk citron og pres 3 økologiske citroner for saft så der bliver ca. 1 dl saft.
Del æggene i hvider og blommer og læg dem i hver sin store skål. Tilsæt rørsukker til æggeblommerne og pisk det til en tyk æggesnaps, ca. 10 minutter eller indtil sukkereret er opløst.
Rengør piskerisene med vand og sæbe. Der må ikke sidde fedtrester på. Pisk æggehviderne helt stive. Hvis der sidder fedtrester på piskeriset vil æggehviderne ikke stivne.
Varm kort citronsaften op i en kasserolle og tag den af varmen. Klem husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring. Lad citronsaften køle en smule af til den er lillefingervarm. Hæld citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle under konstant omrøring. Vend derefter de stive æggehvider i blandingen en skefuld af gangen indtil blandingen er jævn.
Anret citronfromagen i serveringsglas og stil dem på køl i mindst 1 time. Anrettes i en stor serveringsskål skal der påregnes ca. 4 timer på køl indtil fromagen er stivnet.
Hvis citronfromagen skal pyntes, så vent til lige inden servering. Pisk fløden til en blød skum og pynt fromagen med skefulde af flødeskum, klassiske kandiserede violer og mynteblade.
Denne opskrift er nem at gange op og ned til flere eller færre portioner. Beregn blot 1 blad husblas, 1 æg, saft af 1/2 citron og 25 g sukker pr. portion.
Rørsukker kan erstattes med almindelig sukker.
Citronfromage kan holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.
Vil du vide mere om dosering af husblas? Så læs vores tips til husblas.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter