Varm mælken til den er lillefingervarm og opløs gær heri. Rør sukker og æg i.
Bland i en anden skål flormelis, hvedemel, vaniljesukker, kardemomme og Hjortetaksalt. Kom melblandingen over i gærblandingen og ælt det godt sammen i et par minutter. Brug enten en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge. Tilsæt smør og Citronaroma ælt dejen i ca. 6 minutter. Dejen vil være ret klistret, brug gerne en dejspartel til at få dejen ud af skålen.
Kom olie på hænderne og bordet. Form dejen til en kugle, smør den godt ind i olie, så den er helt dækket. Rul dejen ud til en tykkelse på 5 mm, brug evt. lidt ekstra olie for at dejen ikke klistre til bordpladen. Skær dejen ud i stykker på 5 x 10 cm og skær et snit på 6-7 cm ned i midten af hvert stykke. Fold klejnerne igennem snittet og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.
Tænd ovnen på 190 ºC varmluft.
Smelt palminen og pensel klejnerne med det inden de kommes i ovnen.
Bag klejnerne i 5 minutter. Pensel igen med palmin og bag dem i yderligere 5-8 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Bagetid: 10 - 13 Minutes
Bland flormelis, et par dråber Concentrated Yellow Colour, Citronaroma og lidt kogende vand, til glasuren får en passende konsistens, og brug en ske til at stænke glasuren over klejnerne.
De norske klejner er bedst nybagte, men er også gode dagen efter, men vent gerne med at komme glasuren på. Du kan også prøve at fryse dem ned og lune dem kort i ovnen, airfryer eller brødrister efter optøning.
Vent med at komme glasuren på til efter de er afkølet fra at have været lunet.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours