Tænd ovnen på 180 ºC traditionel varme.
Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig marengsmasse.
Bland alle andre ingredienser sammen og vend dem i marengsmassen. Kom massen i en springform (ø 16 cm) og bag bunden i midten af ovnen i 20-22 minutter. Lad den herefter afkøle.
Bagetid: 20 - 22 Minutes
Kom husblas i blød i koldt vand.
Skræl og skær pærerne i små tern kom dem i en gryde og tilsæt limesaft, sukker og vaniljesukker. Kog pærerne møre, blend dem og passér saften igennem en si. Vrid og smelt husblas i den varme saft og lad den smelte. Lad saften herefter køle lidt. Tilsæt skyr og vend massen sammen.
Pisk fløde til letpisket flødeskum, og vend den sammen med pæremassen. Fyld moussen i silikoneformen, men fyld ikke formen helt op, da bunden også skal kunne være der. Kom bunden ovenpå moussen og sæt kagen i fryseren natten over.
Kom husblas i blød i koldt vand.
Kog matcha pulver, sirup og vand op. Tag det af varmen, klem husblassen fra vand og smelt den i blandingen. Hak chokoladen og kom den i en høj beholder. Hæld den varme matchablanding over og kom stavblenderen skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Hold stavblenderen dækket af matchamassen og start blenderen indtil det er en enstartet grøn masse. Lad herefter glazen køle ned til 32-35 ºC.
Hent kagen direkte fra fryseren og befri den fra silikoneformen. Placer kagen på en mindre skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Hæld nu glazen over kagen i cirkelbevægelser, og lad glazen sætte sig på den kolde kage. Hvis første lag ikke dækker kagen tilstrækkeligt, kan kagen gives endnu en tur umiddelbart efter den første. Brug en lille kniv til forsigtigt at trimme kanten forneden for dråber af glaze.
Løft kagen over på et serveringsfad og lad den tø op ved stuetemperatur i 3-4 timer. Pynt kagen lige inden servering med kokosflager, skovsyre og evt. krymmel.
Hvis du ikke har en silikone form, så kan kagen støbes i en ø 20 cm springform istedet. Vær opmærsom på at skabe en hel glat overflade som basis for en vellykket glaze.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader