Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Pisk smør og brun farin luftigt, og tilføj æg i dejen. Kom alle tørvarer i en skål og pisk dem i peberkagedejen. Saml dejen og kom den på køl i 1 time, gerne længere.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og brug skabelonerne til at skære de forskellige dele til peberkagehuset. Fordel delene på to bageplader, og bag dem af to omgang i 20 minutter. Lad peberkagehuset køle helt ned.
Bagetid: 40 Minutes
Pisk flormelis og æggehvider til en sej glasur og pynt kagehuset med den, samt med alverdens farver og krymmel. Her sætter kun fantasien grænser.
Når alt pynt er fuldstændig tørt, skal peberkagehuset samles med bagelim. Husk at varme bagelimen op efter anvisning på produktet. Herefter er peberkagehuset klar til servering eller til at blive nydt gennem december måned.
Har du svært ved at flytte på den udrullede dej? Rul og skær dejen ud på et stykke bagepapir, så du lettere kan rykke delene over på en bradepande.
Kom glasuren i en sprøjtepose eller i hjørnet på en frysepose og klip et lille hul, på den måde er glasuren meget nemmere at styre.
Se meget mere inspiration til dit peberkageprojekt her, hvor vi også viser dig step for step, hvordan du samler dit honningkage- eller peberkagehus samt skabeloner, der er lige til at printe ud og tegne af.
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med online magasinet Gadtoft og udgivet i magasin nr. 3, du kan finde alle magasinerne her.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours