Skyl rabarberne og skær dem i stykker af 2-3 cm. Kog rabarberne møre i en gryde ved svag varme sammen med sukker, Vanilla Paste, citronsaft og vand. Tag kompotten af varmen og stil den til side imens iscremen tilberedes.
Hæld fløde og mælk i en gryde og tilsæt Vanilla Paste. Varm forsigtigt blandingen op til kogepunktet. Tag derefter gryden af varmen og lad den stå og trække i 15-20 minutter.
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Varm flødeblandingen op igen, hæld den i æggemassen i en tynd stråle under konstant omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den forsigtigt tykne under omrøring ved svag varme. Cremen må ikke koge, da den kan begynde at klumpe. Test om cremen har den rette konsistens ved at dække bagsiden af en ske og trække en streg med fingeren gennem. Hvis cremen ikke løber, er den færdig. Lad cremen køle lidt af.
Blend rabarberkompotten og vend den i den afkølede iscreme. Isen kan nu fryses på en ismaskine efter anvisningerne fra fabrikanten. Alternativt kan den kommes i en form og dækkes enten med film eller et låg som passer til formen. Frys isen i mindst 8 timer, og rør gerne i den en gang hver time de første 3 timer, for at undgå at der dannes for mange store iskrystaller.
Tip: Skal det være ekstra nemt kan du erstatte den hjemmelavede iscreme med Dr. Oetker Icecream Ideas is-base med Bourbonvanilje, som du vender rabarberkompotten i og fryse i 4 timer, uden ismaskine.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Varm sukker, fløde, honning, salt og vaniljearoma op i en gryde ved middelvarme. Når blandingen begynder at boble tages gryden af varmen, og mel og hasselnødder tilsættes.
Rør tuillesdejen jævn og sæt ved hjælp af to spiseskeer skefulde af dejen på to bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være god afstand imellem, da kagerne flyder meget ud.
Bag tuillene i 6-8 minutter, til de er jævnt gyldne - ydersiden en smule mere end midten. Lad dem køle af på bagepladen.
Bagetid: 6 - 8 Minutes
Stil isen i køleskabet i 30-45 minutter inden servering, for at den kan tø lidt op. Server isen i portionsglas eller små skåle og pynt med de sprøde hasselnødde-vaniljetuilles.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter