Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker og 4,5 dl vand. Kog op og lad det koge i ca. 5 minutter til rabarberne er møre.
Opløs jævningspulveret i de resterende 1,5 dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden. Grøden vil tykne og få en flot rød farve. Kom grøden i en skål, drys den evt. med lidt sukker for at undgå, at den danner skind og lad den køle af.
Pisk fløden til en lind flødeskum. Bland cremepulveret med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut. Vend den letpiskede flødeskum i kagecremen med det samme og stil cremen i køleskabet i 20 minutter.
Knus makronerne groft og læg dem i bunden af portionsglassene. Kom en stor skefuld rabarbergrød ovenpå, kom derefter en stor skedfuld af cremen. Gentag lagene og pynt til slut med et blad frisk citronmelisse.
Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød er baseret på kartoffelstivelse, det er derfor vigtigt ikke at bringe grøden i kog igen efter at jævningen er tilsat, da kartoffelmel ikke kan tåle at blive kogt op og så vil blive "lang"
Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.
Rabarber trifli er ideel til når du får gæster. Den kan nemlig med fordel laves i god tid inden servering. På den måde når makronerne at blive bløde, og det bliver din trifli bestemt ikke mindre lækker af.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter