Disse bananpandekager er uden hvedemel og raffineret sukker. Til gengæld indeholder de farvestrående pandekager banan og havregryn, der giver dem en skøn, svampet konsistens med et let bid.
Bananpandekager er blevet meget populære både fordi de er nemme at lave, da alt bare skal i en blender, men også fordi de mætter godt og er nemme at gøre glutenfri med glutenfri havregryn og laktosefri ved brug af en plantebaseret mælkedrik. De er perfekte til brunch bordet eller som en hyggelig eftermiddags snack.
Kom bananer, æg, vaniljeekstrakt, mælk, havregryn og bagepulver i en blender Blend alle ingredienser i 2 minutter, til dejen er glat.
Fordel dejen ligeligt i 4 skåle og indfarv hver skål med et par dråber Concentrated Colour i hver sin farve, så der til sidst er 4 skåle med hver sin farve pandekagedej. Rør godt rundt i hver skål, så farven bliver helt fordelt i dejen. Tilsæt mere farve indtil den ønskede nuance er opnået.
Kom lidt olie på en stegepande og varm den op på medium varme. Lad panden varme helt op, hæld derefter den røde dej på panden, så der bliver to pandekager, steg pandekagerne i 1-2 minutter indtil de begynder at boble i overfladen, vend dem og steg dem på den anden side.
Kom de færdige pandekager over på et fad eller en bageplade beklædt med bagepapir og kom dem i ovnen ved 50-80 ºC, detter er bare for at holde pandekagerne varme imens resten steges færdig.
Steg resten af pandekagerne. Så der til slut er 8 pandekager. Når alle pandekagerne er færdige, kan de stables til et fint regnbuetårn.
Servér pandekagerne med valgfri topping fx smeltet chokolade eller chokoladesovs og bananskiver og måske en lille smule krymmel.
Hvis du ikke har nogle geléfarver, eller ikke ønsker at komme farve i, kan du også sagtens lave pandekagerne uden. Du kan også nøjes med at farve dejen i en eller to forskellige farver, du vil stadig få sjove, fine og farverige pandekager!
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller