Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.
Kom mel, indholdet fra en pose Surdej, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem til høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for våd, pas dog på ikke at tilsætte for meget, dejen skal være let klistret.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den kort igennem. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk til med husholdningsfilm og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1 cm på et meldrysset bord. Udstik dejen med en rund udstikker (ø 8-9 cm), udstik derefter et hul i hver donut med en lille rund udstikker (ø 3-4 cm). Ælt evt. dejen sammen og rul den ud igen eller udstik resten af dejen med den lille udstikker. Kom donuts og donuthuller på en bageplade og dæk til med husholdningsfilm. Lad dejen efterhæve i ca. 45 minutter.
Varm olien op det sidste kvarter af hævetiden.
Varm olien op i en stor gryde til 180 °C. Kog et par donuts ad gangen indtil de er gyldne, ca. 1 minut per side. Forsøg at holde en konstant temperatur på 180 °C. Hvis olien bliver for kold suger donutsene for meget olie og hvis den er for varm bliver de for mørke.
Tag donutsene op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fortsæt indtil alle donuts og donuthuller er kogt. Vend evt. donuthullerne i kanelsukker imens de stadig er varme. Lad donutsene køle helt af.
Hæld indholdet fra en pose Choco Dream Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand og rør det godt sammen.
Dyp donuts i glasuren. Imens glasuren stadig er våd, pyntes de med små saltkringler, Sugar Eyes og røde chokoladeknapper eller halve cocktailbær.
Donutsene er bedst samme dag som de er bagt.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller