Kom bær og vand i en gryde og kog det op, kog bærrene i 5-8 minutter indtil de er møre. Tilsæt 500 g sukker og vaniljesukker, og kog et par minutter mere. Skum af, hvis nødvendigt. Tag gryden af varmen.
Bland geleringspulver med 2 spsk. sukker, og drys det i bærblandingen under omrøring. Rør godt, så eventuelle klumper røres ud. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på rene glas.
Opbevar syltetøjet i køleskabet.
For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden syltetøjet kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden syltetøjet kommes i.
Find flere tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft