Tænd ovnen på 100° C traditionel varme.
Skær pærerne i helt tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og tør dem midt i ovnen i 1-1 ½ time. Lad herefter pærerne køle af og gem den indtil kagen skal pyntes.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Hak den hvide chokolade og kom den i en mindre skål. Varm piskefløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Kom husblassen i den varme fløde og smelt blandingen sammen.
Hæld 1/3 af fløden over chokoladen og rør til den er smeltet. Tilsæt endnu 1/3 og rør til fløden er blandet ordentligt med chokoladen. Rør til sidst resten af fløden i chokoladen. Rør fintrevet limeskal i cremen, dæk den til med husholdningsfilm. Filmen skal helt ned og røre cremen, så der ikke dannes kondens. Kom cremen i køleskabet indtil den er helt kold.
Skræl pærerne og skær dem i små tern.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt pærerne. Kog pærerne møre og blend dem med en stavblender. Tilsæt sukker, vaniljesukker, limeskal- og saft og varm igennem til sukkeret er opløst. Sæt pærekompotten på køl.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Vend til sidst fintrevet limeskal i dejen. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir til ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt.
Bag bunden i 7-10 minutter til overfladen er let gylden. Tag bunden ud af ovnen og vend den direkte ud på et sukkerdrysset bagepapir og fjern bagepapiret, den er bagt på.
Rouladen skal rulles, mens den stadig er lun, da den ellers nemmere revner.
Pisk chokoladecremen kort. Den skal være helt kold og må kun piskes kort, da den ellers skiller.
Smør, med en vinkelpalet, først pærekompotten og derefter et lag hvid chokoladecreme på bunden, hold kanten af kagen fri fra cremen. Gem lidt af cremen til pynt på kagen. Rul rouladen stramt med bagepapiret rundt om rouladen. Læg rouladen på køl med samlingen nedad indtil den er helt kold.
Placer rouladen på et serveringsfad. Kom den resterende creme i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt små rosetter langs midten af rouladen. Sæt et stykke tørret pære mellem hver roset.
Se videoen for at se hvordan Liv laver rouladen. Liv kommer også med flere tips og tricks til hvordan du også kan lave kagen.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader