Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt kakao og varm det i smørret. Afkøl kakaosmørret let. Pisk sukker, æg og vaniljesukker til en luftig æggesnaps og sigt mel og bagepulver i. Rør dejen sammen med kakaosmør og mælk. Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen 20-25 min. Kagen kan evt. fryses ned, til du skal lave dine romkugler.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Smuldr chokoladekagen og miks den med håndmikser sammen med romaroma, smeltet chokolade og marmelade. Tril massen til små kugler og læg dem på køl.
Dyp enden af et sugerør i smeltet chokolade og sæt sugerøret ned i en romkugle. Når chokoladen på sugerøret er størknet, dyppes romkuglen i smeltet chokolade. Skær en saltkringle i to og sæt i som horn. Når chokoladen er størknet, laves en rød næse med den røde dekorationsglasur og to hvide klatter til øjne. Tag to sorte ’sten’ fra Black & Gold krymmel dåsen og brug som den farvede del af øjet.
Brug evt. Dr. Oetker Cocktailbær som næser, der sættes fast i den våde chokolade.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours