Bland rugmel, hvedemel, Tørret Surdej og salt sammen. Tilsæt vand og ælt i ca. 3 minutter på den laveste indstilling på en standmixer eller med en håndmixer med dejkroge. Tilsæt olien og ælt i yderligere 3-5 minutter til en glat og smidig dej. Dæk skålen til og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 60 minutter.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel ovn.
Tag dejen ud af skålen, og ælt den kort sammen på et meldrysset bord. Del dejen i ca.10 lige store stykker og rul hver dejklump til en rund bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, læg dem med samlingen opad og den glatte side nedad (omvendt end hvad man normalt gør, dette er for at få et lidt anderledes udseende på bollerne når de er bagt). Dæk bollerne til og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Drys bollerne let med mel.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til det lyder hult, hvis man banker på undersiden. Lad bollerne køle af på en rist.
Bagetid: about 15 Minutes
I stedet for at drysse bollerne med, kan du pensle dem med lidt vand og drysse dem med græskarkerner eller solsikkekerner.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller