Tænd ovnen på 160 °C varmluft.
Smelt smør i en gryde ved svag varme. Tilsæt kakao, chokolade og kaffe, og rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen.
Hæld æg, sukker og sirup i en skål, og pisk massen luftig med en elpisker. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen, og vend dejen sammen samtidig med chokoladesmørret tilsættes.
Beklæd en bradepande med bagepapir. Kom dejen i en bradepande, og drys med hakket chokolade og hasselnøddeflager. Bag kagen i ca. 25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Placering i ovnen: midt i ovnen
Bagetid: about 25 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 160 °C
Dryp med Toffeesauce og lad kagen afkøle helt, gerne i køleskabet.
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum og kakaopulver i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl varm espresso. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur, og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.
Fordel espressoskummet ovenpå chokoladekagen, gerne lidt ujævnt. Flamber herefter kagen med en gasbrænder eller sæt den under grillen i ovnen ca. 3 minutter.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager