Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.
Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og hakket chokolade. Saml dejen hurtigt, det er vigtigt at ælte dejen så lidt som overhovedet muligt. Hvis dejen æltes for meget vil sconesene blive små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.
Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og udstik scones ud med et glas eller en rund udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.
Bag sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gennembagte og gyldne
Bagetid: 10 - 12 Minutes
Kærnemælken kan erstattes af sødmælk og citronsaft blandet sammen. Sødmælken og citronsaften skal have lov til at stå og syrne i 5-10 minutter, inden det bruges i dejen.
Scones og alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, smager bedst nybagte. Alternativt kan de fryses, og lunes i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand. Du kan spise de nybagte scones som de er eller smøre dem med kold og cremet mascarponeost.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller