Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål. Smuldr smørret i melet til det er som rasp. Tilsæt æg og kærnemælk og saml dejen hurtigt, det er vigtigt ikke at ælte dejen da sconsene så vil blive seje.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den har en tykkelse på 1½-2 cm. Udstik 10-12 små scones med et glas eller en rund udstikker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag sconesene midt i ovnen 10-13 minutter.
Bagetid: 10 - 13 Minutes
Rør mascarpone og vaniljesukker sammen, så det får en jævn og luftig konsistens.
Skyl og skær jordbærrene i skiver. Kom jordbærrene i en skål med vaniljesukker og appelsin- eller citronsaft og rør det forsigtigt sammen.
Servér sconesene lune med en mascarponecremen og de råsyltede jordbær.
Sconse smager bedst dagen de er bagt, men hvis I ikke kan nå at spise dem alle sammen på dagen, så prøv at lun dem et par minutter i ovnen inden servering.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller