Bland vaniljekornene med sukker, og dernæst med hvedemel og mandelmel. Smuldr smørret i og saml dejen med æg. Sæt dejen til side mens fyldet tilberedes.
Skræl og halver æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde med sukker, vaniljekorn og vaniljestang. Bring langsomt æblekompotten i kog og lad den simre ved meget svag varme, indtil æblerne er møre.
Fjern vaniljestangen og lad kompotten køle af.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel ovn.
Klargør seks lave muffinforme af silikone, eller alternativt linseforme, ved at smøre indersiden med smør.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik cirkler i dejen med en diameter på 8-9 cm. Gem den overskydende dej. Læg forsigtigt dejcirklerne i de smurte forme og tryk dejen fast mod kanten. Fordel æblekompot i minitærterne.
Rul den overskydende dej ud og skær den i strimler. Læg strimlerne hen over æblekompotten og pensl med æg. Drys minitærterne med sukker og bag dem ved 200 °C i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Bagetid: about 20 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 200 °C
Pynt de små mumie æbletærter med Sukkerøjne, så de ligner små mumier.
Relaterede opskrifter
Tærter
Tærter