Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 170 °C traditionel varme.
Sigt mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og rør det sammen med salten.
Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn, lad det køle let af.
I en anden skål piskes smør og sukker skummende hvidt. Pisk æggene i sukkermassen et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Vend den smeltede chokolade og 1/3 af melblandingen i massen. Tilsæt herefter resten af melblandingen sammen med hakket chokolade. Vend dejen forsigtigt sammen.
Fordel dejen i en smurt firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir. Knus digestive kiks og drys dem over dejen, sprøjt derefter lidt Toffee Dessertsauce over kagen.
Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Kagen er færdig når et træspyd stikkes i kagen og der hænger en lille smule kage fast. Den må ikke være våd og flydende, men heller ikke helt fast.
Lad kagen køle en smule af. Stil den herefter i køleskabet i minimum 3-4 timer. Kagen har dog bedst af at stå i køleskabet natten over.
Bagetid: 25 - 30 Minutes
Tænd ovnen på 250 ºC varmluft.
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.
Top kagen med skummet, brug en dejskraber eller en paletkniv til at smøre skummet udover kagen,
Flamber kagen med en gasbrænder eller kom kagen i ovnen i 3-5 minutter indtil toppen er gylden.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager