Lun mælken op i en lille gryde eller mikroovn til den er fingervarm. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg. Rør det godt sammen.
Smuldr, i en anden skål, smørret sammen med halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt igennem. Kom kun alt melet i hvis det er nødvendigt, dejen må ikke blive for tør. Ælt gerne dejen i en røremaskine eller med en håndmixer med dejkroge og ælt den i mindst 5 minutter. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Tænd ovnen på 190 °C varmluft.
Rør smør, sukker og kardemomme sammen til en blød og cremet remonce.
Slå kort dejen ned og rul den ud, på et meldrysset bord, til en stor firkant (30 x 50 cm). Smør remoncen ud på dejen, men lad kanten på den ene langside være fri for remonce. Drys remoncen med appelsin, sukat og hakkede mandler.
Rul dejen sammen til en roulade på den lange led og del den i 24 lige store stykker. Læg stykkerne tæt i en bradepande beklædt med bagepapir, så de kan vokse sammen under bagning. Lad kagen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Pensl kagen med et sammenpisket æg. Bag sneglekagen i 18-20 minutter. Servér den gerne lun.
Bagetid: 18 - 20 Minutes
Sneglene er bedst dagen de er bagt, men kan sagtens fryses og lunes lige inden servering.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager