Fjern stilke fra solbærrene, skyl dem og kom dem i en gryde. Hæld kogende vand over bærrene og kog dem i 3 minutter. Tilsæt de 750 g sukker og kog i yderligere 5 minutter. Tag gryden af varmen.
Bland Geleringspulver til marmelade med 3 spsk. sukker og rør geleringssukkeret i marmeladen. Bring marmeladen i kog under omrøring i 1-2 minutter.
Tag en skefuld af den varme marmelade, og kom den på en kold tallerken fra fryseren og lad det køle lidt af. Hvis der kan trækkes en streg gennem marmeladen, uden at det løber sammen, er konsistensen tilpas og marmeladen kan hældes på rengjorte, skoldede glas og låget sættes på med det samme. Opbevar marmeladen i køleskabet.
For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden marmeladen kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden marmeladen kommes i.
Bær og frugt har et naturligt indhold af pektin (naturligt geleringsmiddel), som nedbrydes under modning eller frysning. Indholdet af naturlig pektin varierer også og det kan derfor være nødvendigt at tilsætte mere geleringspulver.
Find tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft