Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme.
Smør en springform (ø 22 cm) og drys sider og bund med 1 spsk. kakao.
Hak rugbrød og hasselnødder fint i en foodprocessor eller minihakker. Pisk æg og sukker skummende lyst. Sigt 3 spsk. kakao i æggemassen, tilsæt rugbrød og nødder og vend dejen forsigtigt sammen. Fordel dejen i den kakaodryssede springform.
Bag lagkagebunden midt i ovnen i 30-35 minutter. Afkøl lagkagebunden helt på en bagerist.
Bagetid: 30 - 35 Minutes
Kom piskefløde, flormelis, romaroma og vaniljepasta i en skål. Pisk det til en blød skum.
Del den helt afkølede lagekagebund i to lige tykke bunde. Bundene kan være lidt skrøbelige, så vær forsigtig, og hvis de revner lidt kan det ikke ses når vaniljeskummet smøres på.
Kom en af bundende på et serveringsfad. Smør bunden med halvdelen af solbærsyltetøjet og fordel derefter halvdelen af vanilje-rom flødeskummet over. Læg den øverste bund ovenpå og fordel forsigtigt resten af syltetøjet på bunden. Top med den resterende flødeskum.
Slut af med at rive lidt mørk chokolade over toppen af kagen. Opbevare kagen i køleskabet inden servering.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader