Pisk smør, sukker, vaniljesukker og salt lyst. Pisk ægget i. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og rør dejen sammen. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl et par timer, og gerne natten over.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik småkagerne og form stjernespidserne, til småkagerne ligner søstjerner. Se hvordan i videoen. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i midten af ovnen i 9-11 minutter til de er let gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.
Rør 100 g af sukkeret med 1 tsk. blå konditorfarve og spred det ud på et stykke bagepapir. Rør de resterende 100 g sukker med 1 tsk. grøn konditorfarve og spred det ud på et stykke bagepapir. Lad sukkeret tørre natten over. Når sukkeret er tørt, knuses det let med bagsiden af en ske.
Rør 200 g flormelis med blå konditorfarve og æggehvide til en lind, lidt tynd konsistens. Rør de resterende 200 g flormelis med grøn konditorfarve og æggehvide til en ligeledes lind konsistens.
Dyp nogle af småkagerne i den blå glasur og nogle i den grønne. Alternativt kan glasuren kommes på med en ske eller sprøjtes på med en sprøjtepose.
Kom Sugar Eyes på den stadig våde glasur. Dyp derefter kagerne i det farvede sukker. Lad kagerne tørre før de kommes i en kagedåse til opbevaring.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours