Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.
Kom mel, sukker, Økologisk Vaniljesukker, salt og indholdet fra en pose Surdej i en skål. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem til høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og stram den op til en rund kugle, dæk til med plastfolie og lad hæve et lunt sted i 1 time.
Kom dejen ud på bordet og tryk en fordybning i dejen. Slå ægget ud i fordybningen og kom chokoladen over. Tag en skarp dejspartel eller en kniv og hak dejen i småstykker, imens chokoladen og æg blandes godt ind i dejen, men så den stadig består af mange små dejstykker. Dejen skal altså ikke æltes til en ensartet kugle, den skal være uensartet og rustik.
Del dejen i 8-10 portioner som løftes over på en bageplade med bagepapir. Dette gøres nemmest ved at bruge dejskraberen eller kniven som en spartel. Dæk chokoladebollerne til med plastfolie eller et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på til 180 °C varmluft, det sidste kvarter af hævetiden.
Drys bollerne med lidt Økologisk Vaniljesukker og bag dem i 12-15 minutter, til de er lysebrune og gennembagte. Lad dem køle af på en rist.
Bagetid: 12 - 15 Minutes
Chokoladebollerne smager bedst den dag de er bagt, men har du rester, så dub dem med lidt vand og lun dem kort i ovnen og de smager næsten som nybagte. Bollerne kan også fryses.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller