Tænd ovnen på 160 °C varmluft.
Del to æg i blomme og hvide. Pisk to æggeblommer, ét helt æg og sukker til det er luftigt. Hak hasselnøddeflagerne til nøddemel i en minihakker eller lignende. Smelt smørret i en gryde.
Rør nøddemel, hvedemel og bagepulver i æggeblandingen. Tilsæt det smeltede smør og rør rundt. Pisk de to æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i en smurt bradepande 18 x 24 cm, kom evt. bagepapir i bunden af formen. Bag kagen i ca. 25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Skær den afkølede kage i 10 lige store, aflange stykker. Skær evt. kanterne af kagen først, for at få et pænt snit.
Bagetid: about 25 Minutes
Bland jordbær, sukker, limesaft, limeskal, rom og Vanilla Paste i en skål og lad det trække i mindst 30 minutter. Blend derefter blandingen til smoothie.
Bland brevets indhold med strawberry daiquiri base, letmælk og piskefløde. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.
Kom jordbærmoussen i en sprøjtepose og fordel den på toppen af kagestykkerne.
Sæt kagerne med jordbærmousse på køl i mindst 2 timer.
Læg husblas i blød i koldt vand, et blad ad gangen. Lad husblassen stå i ca. 10 minutter. Vrid husblassen for vand og smelt den over vandbad.
Rør lidt af daiquiri basen i den smeltede husblas og tilsæt resten af basen, limesaft og rom og rør rundt. Lad det stå til det begynder at tykne.
Rens jordbærrene og skær dem i skiver. Læg jordbærrene ovenpå jordbærmoussen.
Glasér jordbærrene med geléen og sæt kagerne koldt frem til servering. Geléen kan godt løbe lidt, så hæld den forsigtigt over jordbærrene med en ske.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager