Sigt melet i en skål og rør ½ pose Surdej i. Tilsæt vand og flagesalt og ælt med en håndmixer med dejkroge først i ca. 3 minutter ved lav hastighed, derefter i ca. 5 minutter på højeste hastighed til en smidig og elastisk dej. Dæk skålen til med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 4 timer eller natten over.
Kom en bageplade, bagestål eller pizzasten i ovnen. Tænd ovnen på 250 °C traditionel varme.
Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før den skal bruges og lad den stå ved stuetemperatur inden den formes.
Del dejen i 2 lige store stykker, form dem til runde kugle, form på et let meldrysset bord. Lad kuglerne hvile i ca. 10 minutter. Kom hver dejkugle på et stykke bagepapir og form derefter hver kugle til en pizzabund ved at arbejde dejen ud ad fra midten af. Stræk forsigtigt dejen med hænderne indtil den ønskede form og tykkelse opnås. Brug ikke en kagerulle til at rulle dejen ud, for så presses luften ud ad dejen.
Fordel tomatsovs på pizzaerne. Undgå kanten, så den kan hæve op under bagningen og blive sprød. Fordel mozzarellaskiver over og drys med tørret oregano.
Hvis du har en pizzaspade, så brug den til at løfte pizzaen, samt bagepapiret den ligger på, ind på den varme pizzasten/bagestål/bageplade. Hvis du ikke har en pizzaspade, så brug en bageplade til at flytte pizzaen fra bordet til ovnen, lad pizzaen glide af bagepladen ind på den varme plade i ovnen.
Bag pizzaerne én ad gangen midt i ovnen i 8-10 minutter.
Top pizzaerne med prosciutto og frisk ruccola inden servering.
Bagetid: 8 - 10 Minutes
Skift gerne fyldet ud, så I får jeres yndlings fyld.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller