Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Slik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery
Udblød husblassen i koldt vand. Kom limesaft og -skal, 150 g sukker, glukosesirup og grøn farve i en gryde, og lad det koge i 5-6 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det afkøle en smule. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i sukker-/limelagen.
Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir, og smør bagepapiret med olie. Fordel limemassen jævnt på bagepapiret, og lad den køle af ved stuetemperatur i mindst et døgn. Massen skal føles helt tør.
Bland 150 g sukker sammen med citronsyre. Skær eller klip limemassen i passende strimler, og vend dem derefter i sukker-/citronsyreblandingen.
Er der høj luftfugtighed, bør de sure bånd opbevares i en lufttæt beholder, ellers bare ved stuetemperatur.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours