Uanset hvor gammel du bliver, er denne talkage perfekt at servere til din næste fødselsdag. Hvad end du fylder 5 år, 19 år eller 43 år, kan du kaste dig ud i denne nemme og meget populære tal-kage udviklet af kok og opskriftudvikler Louise Lorang fra online magasinet Lorang & Co.
Opskriften giver nok dej til to tal af to lag og tilsvarende kagecreme. Laves kun et tal, skal alle ingredienser halveres eller lav én kage med fire lag.
Find de nødvendige tal på vores talskabelon og print dem på et A4 papir. Klip herefter tallene ud. Udklippet bruges som skabeloner til kagebundene.
Bland mel, mandelmel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en foodprocessor. Blend smørret i med pulsefunktion, eller smuldr smørret i med fingrene til konsistensen er som rasp. Saml massen med et pisket æg. Brug kun så meget æg, der skal til for at dejen hænger sammen, det er vigtigt at arbejde hurtigt med dejen og ikke at ælte den for meget.
Del dejen i fire. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Rul den kolde dej ud mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Hver dej skal være omkring ½ cm tyk og fylde ca. 1 A4 papir.
Placer de udklippede skabeloner ovenpå dejen og skær tallene ud med en skarp kniv. Overskydende dej kan udstandses til små runde medaljer, som kan bruges som ekstra kager.
Bag bundene én ad gangen i ca. 12-14 minutter. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad bundene køle helt af.
Bagetid: about 12 - 14 Minutes
Pisk fløden til en let flødeskum.
Rør mascarpone og lemoncurd sammen i en anden skål. Smag til med limesaft. Vend mascarponecreme med flødeskum og fyld cremen i en sprøjtepose med rund tyl.
Saml først kagen kort inden servering, da bundene ellers vil blive bløde.
Placér to af bundene på serveringsfade eller bræt. Sprøjt 1/4 af cremen ud på den ene bund og 1/4 på den anden. Sprøjt små toppe. Læg forsigtigt de to resterende bunde ovenpå. Sprøjt resten af cremen i små toppe på kagerne. Ved 4-lags kagen, gentages lagene indtil alle bunde og creme er brugt.
Skyl hindbær og jordbær og skær jordbærene i kvarte.
Dekorér talkagerne med Summer krymmel, jordbær, hindbær og spiselige blomster (kagen på billedet er pyntet med spiselige orkideer).
Bundene kan sagtens laves dagen forinden. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader