Denne tærte er ikke super sød, da der ikke er sukker i den købte tærtedej, hvis du ønsker en sødere og mere porøs bund, så lav din egen mørdej, brug fx opskriften på mørdej fra denne opskrift.
Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.
Tag den færdige udrullede tærtedej og pres den ud i en tærteform med løs bund (ø 25 cm). Skær overskyndende dej af kanten og prik bunden af tærten med en gaffel. Kom et stykke bagepapir over bunden og fyld det med bønner, kikærter eller ligende, for at blindbage bunden.
Bag tærtebunden i 15 minutter, fjern derefter bagepapir og bønner og bag bunden i yderligere ca. 10 minutter til den er gylden og gennembagt.
Drys hakket chokolade over bunden imens den stadig er helt varm. Lad chokoladen smelte og pensl den udover hele bunden.
Lad bunden køle helt af.
Bagetid: 25 Minutes
Pisk fløde stift sammen med 1 spsk. sukker i en skål. Tilsæt æggeblommer i en ny skål. Pisk æggeblommerne med håndmixeren ved højeste hastighed, sammen med resten af sukkeret og Vanilla Paste. Rør mascarponen blød og tilsæt i æggesnapsen lidt ad gangen. Tilsæt derefter flødeskummet ved nedsat hastighed. Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl.
Sprøjt cremen i toppe på den afkølede tærtebund. Stil tærten på køl i mindst 1 time, til cremen har sat sig.
Sigt toppen af tærten med kakaopulver lige inden servering.
Relaterede opskrifter
Tærter
Tærter