Tænd ovnen på 190 °C traditionel varme.
Kom smørret i en kasserolle og smelt det ved lav varme, lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk smeltet smør og fløde i æggemassen. Sigt mel og bagepulver i massen og vend det forsigtigt sammen indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i en smurt springform (ø 24 cm) gerne med bagepapir i bunden, glat dejen ud. Bag kagen midt i ovnen i 12-15 minutter.
Hak mandlerne groft og kom dem i en kasserolle sammen med sukker, smør og piskefløde. Varm blandingen op ved svag varme og lad det simre i ca. 3 minutter.
Fordel nøddeblandingen på den bagte kage og bag kagen i yderligere 8-10 minutter indtil den er let gylden. Lad kagen køle helt af inden den befries fra formen.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager