Smelt smørret. Knus brunkagerne i en foodprocessor eller med en kagerulle og bland det sammen med smørret. Pres blandingen ned i bunden af en springform (ø 22 cm) beklædt med bagepapir. Pres massen godt sammen. Stil bunden til side imens dejen til kagebunden med hvid chokolade laves.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Smelt forsigtigt smør og hvid chokolade i en kasserolle eller i mikroovn. Kom æg, brun farin og kanelsukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Vend den smeltede smør og chokolade i. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend dejen sammen. Hæld dejen i springformen ovenpå brunkagebunden og bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Lad bunden afkøle lidt inden cheesecakefyldet kommes på.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Bland flødeost, sukker, kanelsukker og kardemomme sammen til det får en blød og jævn konsistens. Tilsæt ét æg ad gangen under kraftig omrøring. Hæld massen over den bagte bund i springformen og glat den ud med en vinkel palet. Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter, indtil fyldet har sat sig. Lad kagen køle lidt af og stil den derefter i køleskabet for at køle helt ned.
Befri den kolde kage fra springformen og kom den på et serveringsfad, kom kageplast og en kagering eller ringen fra en springform rundt om kagen.
Bagetid: 40 - 45 Minutes
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom tyttebærsyltetøj og vaniljesukker i en gryde og varm det langsomt op indtil det hele er smeltet sammen og blandingen er varm. Blend syltetøjet med en stavblender eller i en foodprocessor eller blender, til massen er jævn. Vrid husblassen for vand og smelt den i det lune syltetøj.
Pisk flødeost og creme fraiche sammen. Tilsæt tyttebærsyltetøjet lidt ad gangen under konstant piskning. I en seperat skål piskes fløden til en let flødeskum. Tilsæt flødeskum og Concentrated Pink Colour til tyttebærcremen og vend det forsigtigt sammen.
Fordel tyttebærmoussen på toppen af den afkølede cheesecake, smør toppen af moussen glat med en vinkelpalet. Stil kagen på køl indtil moussen har sat sig, mindst 5 timer.
Tag cheesecaken ud af køleskabet og befri kagen fra kagering og kageplast. Pynt kagen med marengskys, brunkager, pebermyntestokke, og spiselige dekorationsperler.
Lav gerne kagen dagen før, men pynt først kagen kort tid inden den skal serveres.
Hvis du ønsker at lave dine egne marengs til at pynte cheesecaken med, så kan du bruge denne nemme opskrift Grundopskrift på perfekte marengs.
Relaterede opskrifter
Cheesecakes
Cheesecakes
Cheesecakes