Tænd ovnen på 160 °C varmluft.
Kom brun farin, vaniljesukker, olie og æg i en skål og pisk det sammen med en håndmixer eller et piskeris. Bland mel, bagepulver, natron, brunkagekrydderi og salt sammen i en anden skål og sigt det i sukkermassen. Rør dejen sammen. Tilsæt revet gulerødder og hasselnøddeflager til dejen og bland det hele godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden.
Bag bunden i ca. 12-15 minutter. Kagebunden skal være fugtig, men gennembagt. Afkøl kagen.
Bagetid: about 12 - 15 Minutes
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Kom brun farin, stødt kanel og piskefløde på en pande og varm op til massen bliver flydende og sukkeret er helt opløst. Rør rundt indtil det begynder at koge. Lad massen simre i 5-6 minutter, indtil karamellen begynder at tykne. Tag derefter panden af varmen.
Tag husblassen op af vandet og klem den fri for vand, tilsæt husblas til karamellen. Rør godt i karamelfyldet indtil al husblassen er opløst. Lad karamelfyldet køle af, men pas på at det ikke når at sætte sig helt.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Blend tyttebærsyltetøjet med en stavblender til en jævn puré. Tilsæt flødeost, græsk yoghurt, vaniljesukker og citronsaft og pisk blandingen sammen til den er glat.
Pisk fløden til en let skum og stil det til side.
Klem husblassen fri for vand og opløs det i det varme vand. Hæld den opløste husblas i en tynd stråle i tyttebærblandingen under konstant omrøring. Vend derefter forsigtigt flødeskummet i cremen.
Tag en ren springform (ø 22 cm) og beklæd bunden med bagepapir. Beklæd også kanten af springformen med en strimmel bagepapir, alternativt kan der bruges kageplast. Kom den afkølede kagebund i bunden af springformen.
Fordel 1/3 af karamelfyldet over kagebunden. Smør det godt ud, så det bliver jævnt fordelt. Fordel derefter 1/3 af tyttebærcremen over karamelfyldet. Gentag lagene af karamelfyld og tyttebærcreme til alt fyld og creme er brugt, og der er tre lag af hver. Bank forsigtigt springformen mod bordet for at slå eventuelle luftbobler ud.
Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over eller i mindst otte timer.
Pisk flormelis, vaniljesukker og piskefløde til en let skum. Kom det i en sprøjtepose med en lukket stjernetyl (ø 8 mm). Sprøjt rossetter på toppen af kagen langs kanten og pynt evt. med friske tyttebær og tyttebærblade.
Relaterede opskrifter
Cheesecakes
Cheesecakes
Cheesecakes