Bland hvedemel, mandelmel, flormelis og bagepulver sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen bliver som rasp, tilsæt Vanilla Paste og saml dejen med vand. Ælt dejen hurtigt sammen, form den til en firkant og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Hæld hindbær i en gryde sammen med sukker og Vanilla Paste. Kog op under omrøring, indtil bærrene er møre. Tag gryden af varmen og si marmeladen, så kernerne sies fra. Pres al væden ud af marmeladen. Kom den siede marmelade tilbage i gryden, og tilsæt Geleringspulveret. Kog marmeladen op under omrøring og lade den simre i 2-3 minutter. Hæld marmeladen på et glas og stil til afkøling.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Beklæd to bageplader med bagepapir.
Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir til den er ca. 3 mm tyk, og udstik runde cirkler (ca. ø 8 cm) med en kageudstikker eller et stort glas. Der skal være ca. 30 stk. Halvdelen af dejcirklerne trækkes forsigtigt over på en bageplade. Bag disse i ovnen på 200 °C i 7-9 minutter.
Imens forberedes den sidste halvdel af dejcirklerne. Udstik øjne, et stort og et lille, på hver kage og lav næsebor med et træspyd. Tegn evt. også munden med træspyddet. Læg dem på den anden bageplade. Bag kagerne midt i ovnen i 7-9 minutter til de er gyldenbrune.
Lad kagerne køle af på bagepladen.
Placering i ovnen: midt i ovnen
Bagetid: about 7 - 9 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 200 °C
Saml kagerne to og to med hindbærmarmeladen. Den øverste del, skal være den med udstikkede øjne, næse og mund.
Dekorer hindbærsnitterne med uhyggelige detaljer med Writing Icing Decor. Marker fx munden og øjnene.
Relaterede opskrifter
Tærter
Tærter