Vask blommerne og fjern eventuelle stilke og blade. Halvér blommerne, men lad bare stenen sidde i og kom dem i en gryde. Tilsæt sukker, vaniljepasta, Naturlig Citronaroma og vand. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.
Tag gryden af varmen og lad det trække i en halv time. Si saften igennem en fintmasket sigte eller et saftklæde. Så saften bliver flot og klar.
Udblød husblas i en stor skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
Klem husblassen fri for væde og rør den ud i 1 dl af den varme saft, hvis saften er blevet for kold, varmes den op inden husblassen tilsættes. Rør rund til husblassen er helt opløst.
Tilsæt derefter de resterende 4 dl afkølet saft og rør blandingen godt sammen. Hæld saften i en buddingeform eller en skål og sæt på køl. Lad geléen sætte sig til den er stiv, men stadig lidt blød, ca. 3 timer. Start først da på buddingen.
Hæld et brev Budding med vaniljesmag i en skål. Tilsæt sukker og røre det til en jævning med 2 dl letmælk.
Bring resten af mælken (8 dl) i kog. Tag gryden af varmen og rør jævningen i under kraftig omrøring. Kom derefter gryden tilbage på varmen og kog buddingen op under konstant omrøring i mindst 1 minut.
Hæld buddingen over den satte blommegelé. Sæt den igen til afkøling i køleskab i mindst 4 timer.
Vend forsigtigt den satte budding over på et serveringsfad, dyp evt. formen kort i varmt vand, hvis buddingen ikke vil slippe.
Smagen på geléen kan varieres efter humør og smag. Prøv f.eks. med æblegelé, brombær- eller vindruegelé.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter