Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Rist de hakkede mandler ca. 10 minutter i ovnen, indtil de er let gyldne og lad dem køle af.
Skær vaniljestangen i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor eller minihakker sammen med de ristede mandler og sukker. Findel blandingen (vaniljestang, ristede mandler og sukker) og bland det med hvedemel samt majsstivelse i en skål. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg. Dejen skal være blød og cremet. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt dejen i kranse, hjerter eller kringler.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bring vand og salt i kog og vend mandelsplitterne i saltblandingen til vandet er fordampet. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne og tørre i ca. 10 minutter i ovnen.
Drys mandelsplitterne over vaniljekransene. Sæt bagepladen med vaniljekranse koldt i ca. 30 min. eller i fryseren i 10 min. så holder de bedre formen.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Bag vaniljekransene i 8-9 minutter og afkøl på en rist. Vaniljekransene opbevares efterfølgende i en kagedåse.
Bagetid
For at få et ekstra twist til vaniljekransene, kan de dyppes i smeltet chokolade eller bunden kan pensles med smeltet chokolade. Brug gerne mørk eller karamelliseret hvid chokolade.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours