Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Vej 300 g kirsebærsauce af, kom det i en lille kasserolle og varm det let op, det skal ikke koge. Tag gryden af varmen, knug husblassen fri for vand og smelt den i den varme sauce. Fordel kirsebærsaucen i portionsglas. Sæt dem i køleskabet 1-2 timer eller på frost i ca. 30 minutter til geléen har sat sig.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Lun ½ dl fløde og vanilje fra Vanilla Twister i mikroovn eller i en kasserolle, det skal ikke koge, bare blive varmt nok til at smelte husblassen. Knug husblas fri fra vand og smelt den i den varme fløde. Hæld det i en skål og lad fløden køle af til den er lillefingervarm.
Kom flormelis og æggeblommer i en skål. Pisk med en håndmixer indtil æggesnapsen er tyk og luftig, 2-3 minutter.
Pisk den resterende fløde (3 dl) til en let flødeskum.
Tilsæt lidt af æggesnapsen til den fingervarme fløde med husblas og rør godt rundt, tilsæt derefter resten af æggesnapsen. Tilsæt et par skefulde af flødeskummet og vend det sammen. Vend derefter resten af flødeskummet i.
Del moussen mellem portionsglassene med kirsebærgelé. Dette gøres nemmest ved at komme moussen i en sprøjtepose eller frysepose. Bank glasset mod bordet så moussen glattes let ud. Sæt på køl i 1-2 timer til moussen har sat sig.
Rist mandelsplitter på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af.
Bind en vaniljekrans om hvert glas og drys hver portion med lidt mandelsplitter kort inden servering.
Hvis du gerne vil have en hel mandel i et af glassene til mandelgaven, så sprøjt kun halvdelen af moussen i et af glassene. Læg mandlen i og sprøjt resten af moussen over.
Gelé og mousse kan med fordel laves dagen inden servering, men vent med at pynte til kort inden servering.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter