Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Pisk citronaroma og soyamælk godt sammen, indtil det bliver tykt og skummende.
Kakaosmør og 100 gram af den hakkede mørke chokolade varmes forsigtigt op over et vandbad med konstant omrøring. Når det er smeltet, sættes det til side. Lad det afkøle.
Hvedemel, bagepulver, kakaopulver og rørsukker blandes sammen i en skål. Tilføj chokoladeblandingen under omrøring. Soyamælk og vaniljeekstrakt tilføjes til dejen og røres kun sammen indtil det er fordelt.
Fordel dejen i en smurt bradepande (20 x 20 cm), evt. foret med bagepapir. Drys resten af den hakkede chokolade over kagen og tryk det let ned i dejen.
Bag kagen midt i ovnen i 30-35 minutter. Kagen skal være blød og svampet.
Bagetid: about 30 - 35 Minutes
Soyamælk kan erstattes med mandelmælk.
Server fx den veganske brownie lun med vegansk is og bær på toppen.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager