Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Bland mandelmælk og citronsaft sammen indtil det begynder at skille og tykne, sæt derefter til siden.
Bland derefter det kogende vand og instant kaffe i en kop, og lad det afkøle en smule.
Tag en ny skål og bland mel, bagepulver og rørsukker godt. Tilføj olie, vaniljeekstrakt, mandelmælkblandingen og kaffen, og pisk indtil det lige er blandet.
Hæld dejen i en smurt sandkageform og bag kagen i 45-50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Bagetid
Mens kagen bager laves kaffesiruppen. Bland instant kaffe, vand og rørsukker i en gryde. Lad det simre ved middel varme under omrøring, indtil rørsukkeret er opløst. Sænk varmen og lad det simre i 5 minutter og tag derefter af varmen og lad det afkøle.
Når kagen er færdigbagt, stik huller i toppen og hæld 2-3 spsk. kaffesirup over. Lad kagen afkøle i formen i 30 minutter og læg den derefter på en rist for at afkøle helt.
Pisk vegansk smør i en skål med håndmixer indtil det er lyst og luftigt. Pisk gradvist flormelis i, indtil det hele er samlet. Kom 3 spsk. kaffesirup og 1 tsk. vaniljeekstrakt i, pisk igen, indtil du har en let og luftig smørcreme. Stil din smørcreme i køleskabet, indtil du skal bruge den.
Fordel smørcremen på den afkølede kage. Benyt enten en paletkniv eller en sprøjtepose med tyl i. Drys til sidst med ristede hakkede mandler og Choco Mix.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager