Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Dræn kikærterne for vand, men gem 2 spsk. vand fra kikærterne. Blend kikærter, 2 spsk. vand fra kikærterne, sirup, peanutbutter og kaffe i en foodprocesser, blender eller med en stavblender.
I en skål blandes mandelmel, havremel, hvedemel, bagepulver, natron, salt, vaniljesukker og kakaopulver sammen, og røres derefter sammen med kikærteblandingen, indtil massen er jævn.
Fordel dejen i en ø24 cm tærteform foret med bagepapir og drys hakket chokolade på toppen.
Bag kagen i midten af ovnen i 25-30 minutter. Kagen skal være lidt blød, når den tages ud. Lad kagen afkøle helt i formen.
Bagetid: about 25 - 30 Minutes
Hæld kogende vand over dadlerne og lad dem stå i blød i ca. 30 minutter. Dræn derefter dadlerne for vandet, men gem ½ dl. af vandet fra dadlerne.
Blend dadler, ½ dl vand fra dadlerne, peanutbutter, havsalt, romaroma og vanilla paste i en foodprocessor eller med en stavblender, indtil massen er blød og cremet som karamel.
Kom karamelcremen i en sprøjtepose med stjernetyl. Pynt kagen med karamelcremen og sæt på køl indtil den skal serveres.
Man kan nemt lave havremel ved at blende havregryn.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager