Opskriften blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Vegansk lagkage med bær og chokolade | Bag live med Liv Martine
Note - Liv bruger Økologisk Kagecreme i filmen, den er desværre udgået fra sortiment og vi har derfor i opskriften erstattet den med Budding med Vaniljesmag og sukker, der virker lige så godt i denne opskrift.
Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.
Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål. Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt 1 spsk. sukker ad gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst og massen er luftig og ligner marengs.
Hvis kokosolien er fast, så smelt den så den lige akkurat er flydende, og lad den afkøle lidt.
Rør mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i den luftige masse. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolie og vend igen til dejen er ensartet.
Tegn 3 cirkler på 16 cm i diameter på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt i de 3 cirkler. Bag bundene i 12-15 minutter. Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af. Udstik derefter de tre bunde med bageringen indstillet på 16 cm, så størrelsen kommer til at passe præcis.
Afvej 20 g buddingepulver og bland det sammen med sukker og ½ dl soyamælk til en jævning.
Kom den resterende soyamælk (2 dl) i en kasserolle og varm den op til kogepunktet. Tag kasserollen af blusset og rør jævningen i under kraftig piskning. Sæt kasserollen tilbage på blusset og kog cremen igennem i 1 minut, imens der piskes kraftigt.
Tag cremen af blusset og tilsæt den hakkede chokolade. Rør det sammen indtil chokoladen er helt smeltet og indarbejdet i cremen.
Kom cremen i en frysepose eller sprøjtepose, luk luften ud og læg den fladt på køl i køleskab eller fryser til chokoladecremen er fingervarm.
Pisk vand og Vegegel sammen i en gryde, tilsæt hindbær og sukker, og kog blandingen op til den tykner. Lad den herefter køle let.
Kom soyafløde og vaniljesukker i en skål og pisk det til skum. Vend herefter lidt af soyaflødeskummet sammen med hindbærmassen. Vend resten af soyaflødeskummet i. Kom hindbærmoussen i en sprøjtepose og læg den på køl indtil brug.
Kog de frosne hindbær op med ½ dl vand (enten i en kasserolle eller i mikroovn) og pres det igennem en si. Si flormelis for klumper og tilsæt hindbærsaft indtil den rette konsistens. Glasuren skal være forholdsvis tyk.
Placer en af bundene på et serveringsfad, kom kageplast og en kagering om bunden.
Klip hul i spidsen af sprøjteposen med chokoladecreme. Sprøjt cremen langs kageringens kant på den første bund. Sprøjt hindbærmoussen i cirklens midte. Kom derefter en bund på. Gentag med creme og mousse og top med den sidste bund.
Kom glasuren på toppen af kagen og smør den jævnt ud. Sæt kagen på køl eller frost indtil den har sat sig.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål, der er egnet til mikroovn. Varm chokoladen 10 sekunder ad gangen, tag den ud og rør rundt i chokoladen imellem hver gang. Når chokoladen begynder at smelte, varmes der kun i intervaller af 5 sekunder. Dette fortsættes indtil chokoladen når en temperatur på 30-32 °C. Husk at røre undervejs.
Tag bageringen og kageplast af kagen.
Klip et stykke kageplast med samme længde som omkredsen af kagen. Smør den tempererede chokolade ud på kageplasten med en lille vinkelpalet. Placér kageplasten med chokoladen rundt om kagen, og sæt kagen i fryseren i 5 minutter.
Tag endnu et stykke kageplast, denne gang et mindre stykke og smør chokolade herpå. Lad det sætte sig en smule ved stuetemperatur. Tag bunden af en tyl og udstik chokoladecirkler/-oblater. Lad dem størkne helt, vend plasten om og træk denne af. Pres blidt cirklerne ud af chokoladebåndet.
Tag kagen ud af fryseren, og træk forsigtigt kageplasten af kagen. Pynt til slut kagen med hindbær og chokoladeoblater langs chokoladbåndets kant.
Hvis du vil vide mere om chokoladetemperering, kan du læse alle vores tips og tricks om chokoladetemperering her.
Vi har samlet alle vores tips og tricks til vegansk bagning på vores temaside.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader