Beklæd en springform (ø 23 cm) med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Blend kiks til mel i en foodprocessor. Rør plantebaseret smør og kikseblanding sammen med kakaopulver. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens chokoladefyldet laves.
Kom mørk chokolade og plantebaseret smør i en skål egnet til mikroovn, og smelt chokoladeblandingen i mikroovnen i 30 sekunder ad gangen. Rør i chokoladeblandingen og giv den igen 30 sekunders opvarmning i mikroovnen. Gentag dette step indtil chokoladen er helt smeltet. Sæt det derefter til siden.
Kom tofu i en foodprocessor og blend, indtil det er glat og cremet. Tilsæt flormelis, eddike, plantebaseret drik, Vanilla Paste og kakaopulver til tofumassen i foodprocessoren, og blend igen. Hæld nu den afkølede chokoladeblanding i og blend igen, indtil alt er blandet.
Hæld blandingen over den afkølede kiksebund og glat toppen. Sæt tilbage i køleskabet for at køle af i cirka 4 timer, indtil det er stivnet.
Hvis chokoladekagen skal toppes med et lag af ganache, kan dette forberedes mens kagen står på køl.
Smelt mørk chokolade og plantebaseret drik i en gryde, og pisk forsigtigt med piskeris, så blandingen ikke skiller. Pisk forsigtigt indtil chokoladeblandingen er smeltet og ensartet. Hæld ganachen over din chokoladekage, og glat overfladen før den sættes på køl i 30 minutter. Befri kagen fra formen og fjern kageplasten. Pynt med chokoladeæg og server.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager