Opløs potasken i vandet. Kom vegansk smør, sirup og brun farin i en gryde og kog det op. Rør den opløste potaske i sukkermassen. Hæld massen over i en skål og lad den køle af til den er lun. Er den for varm vil dejen smuldre, når melet røres i.
Sigt hvedemel og Brunkagekrydderi i den lune sukkermasse, tilsæt mandler og sukat/appelsinskal. Rør dejen godt sammen til den er ensartet, dejen vil være meget blød.
Fordel dejen i en pølse på 2-3 lange stykker husholdningsfilm, brug husholdningsfilmen til at rulle dejen til en stram pølse (ca. ø 4 cm). Ønskes en meget rund form, kan pølserne derefter med fordel rulles i stanniol, da det så er nemmere at stramme pølsen ind så den bliver rund. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 12 timer, og gerne op til 24 timer.
Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.
Skær de afkølede dejstænger i tynde skiver, læg skiverne på bageplader beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i ca. 10 minutter. Afkøl brunkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.
Bagetid: about 10 Minutes
Dejen kan også laves i ekstra god tid og kommes i fryseren.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours