Tænd ovnen på 180 °C almindelige varme.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Bland i en anden skål havremælk, æblemos, sirup og kokosolie. Rør den våde masse over i de tørre ingredienser og rør dejen sammen til den er jævn. Hæld dejen i en bageform (23 x 35 cm) beklædt med bagepapir.
Bag kagen i midten af ovnen i 8-9 minutter, og sæt den derefter til afkøling.
Bagetid: 8 - 9 Minutes
Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller forsigtigt i mikroovn. Blend smeltet chokolade og tofu sammen til en jævn masse med en stavblender.
Kom cremen på køl i mindst 30 minutter, eller indtil den har sat sig en smule.
Udstik små bunde, af den store lagkagebund, med en rund udstikker (ø 6 cm). Antallet af cirkler skal være lige, da kagerne skal have to bunde hver.
Rør kort i chokoladecremen igennem og kom den på sprøjtepose med en rund tyl (ø 13 mm), eller klip et hul i sprøjteposen. Sprøjt små toppe på en bund. Placér en anden bund ovenpå og sprøjt også toppe ovenpå denne. Gentag med de resterende lagkagebunde.
Pynt kagerne med hindbær og citronmelisse og sæt på køl indtil servering.
Kageresterne fra bundene kan bruges til popcakes eller romkugler: Smuldr den overskydende kage i en skål og bland med resten af cremen eller smeltet chokolade. Hvis du laver romkugler, tilføj til romaroma. From dem til kugler, vend i kokos og stil til afkøling. Hvis du laver popcakes, så stik en pind ind i kuglerne og dyp kuglerne i smeltet chokolade og pynt – kun fantasien sætter grænser!
Ahornsirup kan udskiftes med samme mængde agavesirup.
Hvis kagen skal være glutenfri kan du bruge sojamælk istedet for havremælk og kokosfibermel eller mandelmel istedet for speltmel. I så fald skal mængden af de flydende ingredienser muligvis tilpasses, da disse meltyper reagerer lidt anderledes end speltmel.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader