Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Pres dejen ud i et jævnt lag i en springform (ø 16 cm) med bagepapir i bunden.
Bag bunden i 12-14 minutter til den er gyldenbrun. Lad bunden køle af.
Imens bunden bages og køler af laves æblemosten og de karamelliserede æbler.
Bagetid: 12 - 14 Minutes
Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i grove tern, behold skrællen på. Bring æbler, vand og citronsaft i kog og lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Saften skal gerne have rødlige nuance fra æbleskrællerne. Hæld saften igennem en si. Kom derefter et klæde i sien og sigt saften igen, så den bliver helt klar og fri fra urenheder. Afkøl saften helt.
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre tern.
Smelt sukker og vaniljesukker til karamel i en gryde. Tilsæt æblerne og steg dem under omrøring i ca. 10 minutter til de er møre, men stadig holder deres form og ikke er kogt helt ud. Lad dem køle af og vend Toffee Dessertsauce i.
Læg den afkølede mandelbund på et serveringfad. Rengør springformen og læg et stykke kageplast langs kanten og kom den rundt om bunden.
Fordel æblerne på midten af bunden med ca. 1,5-2 cm afstand til kanten og stil den på køl.
Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljepasta og citronskal sammen i en stor skål.
Kom æblemost i en kasserolle og opløs et brev Vegegel deri. Bring blandingen i kog og kog i 1-2 minutter til det tykner. Afkøl til 35-40 grader (ca. fingervarm).
Rør først lidt af ostecremen ud i den lune Vegegel-blanding og kom derefter det hele tilbage i ostecremen og rør det godt sammen.
Pisk fløden til let skum og vend det i ostecremen.
Fordel ostecremen over bunden med æbler i et jævnt, glat lag. Stil kagen på køl i ca. 3-4 timer til den har sat sig.
Bring 1 dl af æblemosten i kog sammen med sukkeret. Kog til sukkeret er opløst.
I en anden kasserolle udrøres Vegegel i den resterende ½ dl æblemost. Kog blandingen under ompiskning til det tykner. Bland herefter de to blandinger af æblemost sammen til det har en ensartet konsistens. Hæld geleen henover ostecremen - hold evt. noget af geleen tilbage alt efter hvor tykt et lag der ønskes. Sæt kagen på køl til geléen har sat sig.
Pisk æggehvider næsten stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt efter lidt mens der piskes. Pisk indtil marengsen er fast. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Kom marengsen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl.
Befri cheesecaken fra form og kageplast. Sprøjt en kant af marengs på toppen af kagen, brænd evt. marengsen let med en gasbrænder – dette er ikke nødvendigt, men giver et flot udtryk. Pynt kagen fx med rød skovsyre, kornblomster og solbær som på billedet.
Lav med fordel kagen dagen før den skal serveres og pynt med marengs på dagen.
Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Kristine som står bag Instagramprofilen @Stjernekager, hvor du kan se hvad hun skriver om kagen.
Relaterede opskrifter
Cheesecakes